Tantsijad vallutasid Anija mõisapargi

12. juunil Anija mõisapargis toimunud kogupere tantsupäev tõi ühele tantsupõrandale kokku kümme erinevat tantsustiili alates klassikalisest balletist, lõpetades kõhu- ja svingtantsuga. Tantsuetendusele järgnesid töötoad, kus sai ka kõige kandilisem puus ümaraks lihvitud.

„Ma arvan, et tantsupäeva, mis koondab eri stiile, on väga vaja, et näidata kui lai on tantsumaailm ja anda inimesele tänavalt võimalus sellest tükikest maitsta. Mulle tundub, et väga paljudel miski kribiseb sees, nad tahaks ka proovida, aga seda võimalust on nii harva,“ sõnas Ülle Kogerman, tantsupäeva idee üks autoritest, kes on ise läbi proovinud pea kõik tantsustiilid lõpetades estraadiga.

Ürituse eestvedaja, Anija mõisa programmijuht Kadri Raudkivi rõõmustas, et külastajad ei peljanud töötubadest osa võtta: “Olen täiesti kindel, et siin esinenud tantsutrupid saavad oma ridadesse peale tänast uusi huvilisi“ ja lisas “loodetavasti täna esimest korda kaunis Anija mõisapargis toimunud üritus saab iga-aastaseks traditsiooniks.“

Tantsuetendusel sai näha ajaloolist ja klassikalist tantsu, rahva-, stepp-, mustlas-, kõhu- ning võistlustantsu, flamencot, lindy hop’i, charleston’i. Järgnenud töötoas sai iga soovija neid tantsustiile ka ise proovida. Samal ajal toimus pargiroheluses Anija valla kodukohvikute päev.

Vaata galeriid: